Разни

Mangoshee-ииий!

17.11.2015

Помните ли онова детско опиянение да наджапате в някоя голяма локва и да поскачате на воля, викайки и смеейки се? Пораствайки губим този импулс да се откъснем от задръжките и викащите “не!” след нас родители. Създаваме свои граници и подскачаме на воля, смеейки се, много по-рядко, много по-малко диво. Бунтът на скока в локвата все пак остава задрямал там някъде и чака споменът за него да бъде събуден. Точно това сториха Mangoshee-те на Мариела Скендрова с моя. И далеч не, защото това са галошени обувки. А защото предизвикват искрена радост, донякъде чисто по детски. 

Ще кажете – какво толкова, гумени обувки. Да, ама не.

Ще ви разкажа първо малко за Мариела. Работила над 10 години в месомелачката, наречена рекламен бизнес, в един момент казва “стига!”, откъсва се от стреса на “сериозната работа” и скача с пълна сила в нейната си локва. Основава бутиково ателие за чанти и мангоши. Нямам удоволствието да я познавам по-отблизо, но хората, последвали мечтата и творческото си вдъхновение, си личат отдалече.

Мариела Скендрова

Мариела Скендрова

Основата за мангошите ѝ (галошчетата) се произвеждат в България. На светкавичния въпрос защо още не прави и гумени ботуши отговаря, че не иска да предлага на клиентите си китайски продукти и докато не се появи български производител, няма да разшири гамата. Акцентът върху българското е далеч от напоследък заредените единствено с негативизъм дефиниции на патриотизъм. Концепцията зад мангошите е желанието на Мариела да превърне традиционните градински галоши на бабите ни в интересни и нестандартни модни закачки. Затова и вариантите за декорация са зашеметяващо разнообразни и любопитни – от дантели до обици. И тук е време за:

Mangoshee

Предупреждение 1:

“Розовите… Не, зелените… Не, жълтите… Не, розовите… зелените… ох, жълтите… Ох, искам всички!

Предупреждение 2:

“На заплата – тази чанта. Какво като ми е голяма, <произволно име на критична приятелка>!”

Предупреждение 3:

“Добре, де, не може ли и розовите…”

Като казах “чанти” – другата марка на Мариела, Kipra, е посветена на дизайнерските ѝ чанти. Тази година през октомври Мариела Скендрова показва киприте и мангошите си на подиума на EMERGING TRENDS по време Бостънската седмица на модата. Дефилето е посветено на млади таланти и тя е единствената българка, поканена да покаже ръчно изработените си обувки и чанти.

Отидете на гости на Мариела в Манги ателие. Скочете в цветната, радостна локва, която ще ви предложи още от прага, и се посмейте на воля. После внимателно си отбележете какви рокли трябва да си купите следващата пролет, за да може да ги носите с новите си мангоши.

Безкрайни благодарности на Мариела Скендрова за поканата ѝ към блогъри да посетим ателието ѝ и за най-жълтите обувки, които ще имам щастието да нося с вече-имам-рокля-за-тях следващата пролет.

Повече от същото

0 коментара

Коментар