Събития

За иновациите по същество: Innovation Explorer 2015

15.01.2015

На 25 февруари в Sofia Event Center ще се състои първата международна конференция за иновации — Innovation Explorer, която обещава систематизиран и практически поглед върху темата. Ще бъдат засегнати ключови категории на иновациите като креативност, Disruptive Innovation, Open Innovation, развитие на нови продукти и социални иновации.

Към кого е насочено събитието?

Процесите и методологиите за дизайн мислене и създаване и внедряване на иновации предполагат широка публика, която би намерила конкретна полза от планираните лекции. Част от темите ще са от интерес за предприемачи, маркетинг експерти, продуктови дизайнери, разработчици на услуги, UX и CX експерти. Друга част от темите ще засегнат управлението на промяна в корпоративна среда и биха привлякли професионалисти от сферата на човешките ресурси.

Лекторите

Ако трябва да перифразирам, на форум по лекторите посрещат, по лекторите изпращат. И в този смисъл Innovation Explorer намира точната формула. Организаторите на конференцията събират в София представители на топ 20 от глобалните иновативни компании, част от които PIXAR, CITRIX, SIT, HPI School of Design Thinking, Gepetto Avatars и IICO. Измежду вълнуващите имена са:

Антони Христов, арт директор в Pixar, който ще открие форума с иновации от света на киното и ще говори за това как иновацията води след себе си корпоративна промяна.

Марк Медоус, съосновател на Geppetto Avatars и изобретател с няколко патента в САЩ, свързани с изкуствения интелект, благодарение на които днес съществува SIRI. Той ще демонстрира наживо в залата изкуствен интелект и ще говори за развитието на роботиката.

Проф. д-р Феликс Фон Хелд, CEO на Institute for Innovation and Change Methodologies, Мюнхен, който ще говори за организационнатa промяна и колективната креативност. И ако съдим и от предишния му опит в Change Management и Marketing Innovation отделите в BMW Group, със сигурност ще има какво да каже. Той ще води и една от работните сесии, посветена на систематичната иновация.

Патрик Студенер ще засегне темата за Disruptive Innovation от гледна точка на Uber, където заема позицията Head of Expansion за Централна и Източна Европа.

Сред останалите имена са Сергей Волжин, бизнес мениджър “Напитки” в Nestle, Ерез Цалик, директор за Азия и Тихоокенския регион в Systematic Inventive Thinking, Джули Бахър, директор Customer Experience в Citrix, и проф. Улрих Вайнберг, директор на HPI School of Design Thinking в Потстдам.

Програмата

wall

В допълнение към основните лекции в програмата на форума са включени блиц сесии с представители на инвестиционните фондове в България и две работни сесии (workshops) по дизайн мислене и систематична иновация.

Истински ценното на форума идва от факта, че за разлика от други конференции, в които иновациите присъстват по по-косвен и повърхностен начин, този път те са във фокуса на събитието. Което обещава един по-задълбочен контекст и още по-важното – практическа полза. Това обяснява и интереса към форума – първите 100 билета за Innovation Explorer бяха разпродадени в рамките на седмица.

Все още може да се акредитирате за ранна регистрация тук. Имайте предвид, че местата за работните сесии са ограничени и най-вероятно ще се запълнят много по-бързо. Ако изберете Platinum регистрация, ще получите покана за нетуъркинг вечеря с лекторите.

 

Конференцията е организирана от Капитал и Иновейшън Стартър Бокс и се осъществява с подкрепата на Unicredit Bulbank, в партньорство с Empower Capital и Nestle България. А аз имам удоволствието да съм един от блогърите на събитието и периодично ще ви информирам за новини около него.

Повече от същото

0 коментара

Коментар